Wageningse Dansgroep
Wieledansers

Workshops en cursussen

Workshop Israelisch o.l.v. Judith Boogaard-Pronk

Workshop Zang o.l.v. Maartje Klink

   

Eerdere workshops:

Workshop Bosnisch o.l.v. Efie Derksen

met levende muziek van Hans Derksen

Wat informatie over Efie Derksen en deze workshop:

Efie is opgegroeid met Joegoslavische muziek met een vader als muzikant en een moeder als danseres. Zelf heeft ze - toen ze de kans kreeg - in 2017 drie maanden in Bosnië bij een dansgezelschap gedanst en daar is haar liefde voor deze folkloredans verder gegroeid. Ze heeft daar gemerkt dat mensen zich zorgen maken over de toekomst van hun folklore. Ze heeft zich verdiept in de traditionele dansen van Bosnië. Dansen geleerd, die wij van haar kunnen leren.

Daarnaast heeft ze een documentaire gemaakt: My Borrowed Heritage. "Dorpjes lopen leeg en de jeugd trekt weg. Ook de klederdracht wordt bijna niet meer gemaakt. Toen dacht ik: dit moet ik vastleggen. Omdat iedereen moet zien hoe mooi en rijk die levende folklore is, maar vooral ook om het vast te leggen voor als het er niet meer is. Folklore is traditionele muziek, klederdracht, maar ook rituelen. Alles heeft met elkaar te maken. Je had bij bepaalde oogstfeesten een bepaald lied dat gezongen werd of een bepaalde dans die gedaan werd."

Deze traditionele dansen zijn niet de meest ingewikkelde. We denken dat we hiermee een workshop hebben, waar ook de "nieuwe dansers" goed aan mee kunnen doen. En voor de meer gevorderde dansers is het een keer iets anders mét live muziek.

Workshop Squaredansen o.l.v. Luuk van der Woude


 

Aanmelden alle workshops en cursussen:

Liefst telefonisch: Els te Brinke, 0317-421836 of wieledansers@yahoo.com, tenzij anders aangegeven.

   
 

Bijgewerkt: 14-2-2024